top of page

Koko kehon vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia eli refleksologia on tuhansia vuosia vanha, mm. Egyptissä ja Kiinassa käytetty, luonnollinen tapa hoitaa. Jo muinaisina aikoina hyödynnettiin käsien kautta kulkevaa energiaa hoidettaessa toista ihmistä. Hoidossa asiakas pääsee makuulle hoitopöydälle lämpimän peiton alle ja käsittelyyn otetaan vain yksi alue kerrallaan. Hoidettavat kohdat perustuvat alkioihin, joista löytyy heijasteina koko keho pienoiskoossa. Heijasteita on korvissa, kasvoissa, rintakehässä, jaloissa, käsissä, selässä ja päässä, ja niitä käsitellään suoraan iholta mm. painelemalla.

käsien hieronta

Koko kehon vyöhyketerapialla saadaan hoidettua kehon epätasapainotilaa, joka aiheuttaa ihmiselle oireita. Hoito pyrkii tasapainottamaan fyysistä, psyykkistä sekä mentaalista aluetta, eli todellakin koko ihmistä. Päämääränä on saada kehon omat mahdollisuudet toimimaan parantavasti ja siten saada oireet poistumaan ja keho takaisin tasapainoon. Emme siis hoida vain oiretta, vaan syytä, joka sen aiheuttaa.
Useimmiten asiakas tulee hoitoon sitkeiden niska-hartiaseudun, selän tai raajojen kiputilojen vuoksi, joihin pelkkä hieronta ei auta. Jos sitkeän jännitystilan tai kivun taustalla ei ole anatomista ongelmaa tai ravintoainepuutosta, on kehoon saattanutkin jäädä muistiin jokin vanha tilanne tai tunne. Myös mielen haasteet, stressi- ja uniongelmat ovat yleinen syy hoitoon hakeutumiseen. Hiljalleen kehon sisäisen tasapainon lisääntyessä kivut hellittävät, stressi vähenee, energiaa on enemmän ja mieliala paranee.

Niska-hartia kipu

Mahdollisia koko kehon vyöhyketerapian vaikutuksia:
* rentouttaa
* virkistää mieltä ja tasapainottaa psyykettä
* helpottaa jännitys- ja stressitiloja
* lievittää kipuja ja särkyjä
* helpottaa unen tuloa ja kohentaa unen laatua
* vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa
* tasapainottaa verenpainetta
* tehostaa immuunipuolustusta
* vähentää hiljaista tulehdusta kehossa
* lievittää ärtyvän suolen oireita ja muita vatsan toiminnan ongelmia
* auttaa allergioissa, migreenissä, reumasairauksissa, fibromyalgiassa, tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa
* edistää leikkauksesta toipumista mm. lisäämällä vahingoittuneen kudoksen tervettä kasvua
* tasapainottaa hormonitoimintaa (apuna myös lapsettomuuden hoidossa)
* auttaa vauvojen itkuisuudessa, koliikki- ym. vatsavaivoissa, toistuvissa tulehdustiloissa (esim. korvat) ja synnytyksessä tulleissa lihasjumeissa sekä helpottaa hampaiden puhkeamista
* toimii tukena synnytykseen valmistautumisessa

Pään hieronta
Vauvojen vyöhyketerapia

Kerrothan näistä asioista ennen hoitoon tuloa:
* jos sinulla on vierasesineitä kehossa, kuten metalliruuvit, -naulat ja   -lastat, sirpaleet, kipupumppu tai -stimulaattori, sydämentahdistin
* jos sinulle on tehty elinsiirto
* jos sinulla on ollut sydän- tai aivoinfarkti (pidettävä väliä väh.3kk)
* syöpä (vaikka olisit jo hoidettu ja terve, väliä on pidettävä n.1 vuosi)
* kuume ja akuutit tulehdustilat
* epilepsia
* alkuraskaus

Tarvittavien hoitokertojen määrä on hyvin yksilöllinen. Mitä parempi terveydentila tai mitä uudempi oire on, sitä vähemmän käsittelyä yleensä tarvitaan. Jo yksi hoitokerta voi tuoda apua, mutta parhaat tulokset tuo 3-5 kertaa hoitoa n. kahden viikon välein. Siitä eteenpäin hoitoja voidaan pikkuhiljaa harventaa. Ylläpitohoidot ovat tärkeässä asemassa, sillä vaivat voivat palata, jos hoito lopetetaan liian aikaisin. Hoidon tarpeen arvioinnissa helpottaa terapeutin ja hoidettavan tiivis ja lämmin yhteistyö. Kaiken kaikkiaan terveyttä on kuitenkin parasta ja helpointa hoitaa jo ennaltaehkäisevästi.

hieronta

Eteenpäin pääsemisen salaisuus on aloittaminen

 - Mark Twain
bottom of page